Doe-Het-Zelf

Onze experts helpen hackathons graag op weg!

Organiseren jullie zelf een hackathon? Dit is ons 'À la carte'-menu met onze mogelijkheden om jullie te ondersteunen!

Hackathon Workshop

de ins- en outs van hackathons in 2 dagen

Wat komt er kijken bij de organisatie van een hackathon?

Tijdens onze tweedaagse workshop gaan we alle belangrijke onderwerpen af.

Ook delen we onze check-lists en documentatie voor een vliegende start!

 

 

€5000,-
INFORMATIE AANVRAGEN

Hackathon A-B-C

advies, begeleiding en controle

We helpen jullie graag met Advies, Begeleiding en Controle in aanloop naar jullie Hackathon.

We delen onze kennis over het organiseren van hackathons, adviseren over zaken als werving en casussen en stellen documenten en checklists beschikbaar.

Natuurlijk zijn we ook beschikbaar als vraagbaak voor de organisatie!

Vanaf €5000,-
INFORMATIE AANVRAGEN

Hackathons voor elke organisatie

HackathonFactory is gespecialiseerd in het ontwikkelen en organiseren van hackathons voor élke organisatie. Samen met jou kiezen we een relevante invalshoek, om zo maximale meerwaarde te creëeren. Onze experts zorgen voor een uitdagende hackathon die leidt tot spannende, nieuwe inzichten.

"Onze eigen specialisten hebben niet altijd de nieuwste technieken van data-analyse in huis. Een hackathon opent onze ogen."

Pieter Meints
Teamleider Logistics Support

Veelgestelde Vragen

Een hackathon is een intensieve sessie waarin meerdere teams (van medewerkers én creatievelingen) met elkaar strijden voor het beste idee. Vaak duurt een hackathon 24 uur, al kan dit bijvoorbeeld ook een weekend zijn. In die tijd bedenken de deelnemers ideeën en oplossingen voor een specifiek thema of probleem en gaan zij tevens aan de slag met de uitvoering. De hackathon eindigt met presentaties van de teams, waarna er een vakjury een winnaar wordt uitgeroepen. Het winnende team krijgt een prijs, vaak een geldbedrag.

Het hackathon concept is origineel afkomstig uit de startupscene, waar groepen programmeurs samen in erg korte tijd veel resultaat poogden te behalen. Inmiddels staat een hackathon echter anders bekend: een onderwerp of organisatie wordt onder de loep genomen om slimme toepassingen en out-of-the-box ideeën te bedenken. Dit heeft niet te maken met het hacken van data, maar juist met het ‘hacken’ van de gangbare organisatiemodellen en -processen om groei te bewerkstelligen, effectiviteit te verhogen en nieuwe markten te veroveren.

Steeds vaker organiseren we hackathons voor allerlei overheden, non-profits en bedrijven wiens core business niet per sé technologie is. Het doel van een hackathon is innoveren, en het is onze opvatting dat geen enkele organisatie zonder innovatie kan. In principe kan een hackathon over elk onderwerp gaan – het is onze verantwoordelijkheid dat het thema zo wordt gekozen en gepresenteerd dat het goed werkbaar is voor de deelnemers.

De uitkomsten van een hackathon zijn net zo divers als de deelnemers. De presentaties van de deelnemende teams zorgen voor nieuwe ideeën, ambities en plannen. Meer dan dat: vaak zit er een idee tussen wat direct wordt opgepakt om verder uit te voeren. Er is een reden dat grote techbedrijven als Google en Amazon maandelijks hackathons organiseren: elke hackathon inspireert en schudt de boel in positieve zin op.

We zijn trots op wat onze klanten met hackathons hebben bereikt:

Stel een vraag

Over ons

HackathonFactory is de Nederlandse marktleider op het gebied van hackathons. Al sinds 2009 organiseren wij hackathons voor onze opdrachtgevers. Ook bieden wij coaching en opleiding aan voor personen en teams die bezig zijn met de organisatie van hackathons.

HackathonFactory is een onderneming van innovatie-expert Danny Mekić.

 

Neem contact op

Wil je meer weten over onze hackathon service, of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Laat het ons weten!

📧 [email protected]

☎️ +31 20 2050 550

🏢 Weesperstraat 61, 1018 VN Amsterdam

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.