Onze Hackathons

Maatwerk Hackathons

Ons 'À la carte'-menu, waarbij we een groot deel van de organisatie van hackathathons uit handen kunnen nemen.

Sprint Hackathon

ÉÉN DAGDEEL

Eén of twee dagdelen innoveren

Verzamel inspirerende ideeën

Ontdek kansen voor jouw organisatie

 

INFORMATIE

Classic Hackathon

24 UUR

24 uur innoveren

Samen aan de slag met creatievelingen

Ontdek nieuwe technologieën

 

INFORMATIE

Festival Hackathon

TWEE DAGEN OF LANGER

Twee dagen innoveren

Met een dagvoorzitter

Koppel ideeën en technologieën


 

INFORMATIE

Interne Hackathon

VANAF ÉÉN DAGDEEL

Vanaf 1 dagdeel innoveren

Creativiteit vanuit de eigen organisatie

Teambuilding

Tackel interne vraagstukken of een startup case

INFORMATIE

Hackathons voor elke organisatie

HackathonFactory is gespecialiseerd in het ontwikkelen en organiseren van hackathons voor élke organisatie. Samen met jou kiezen we een relevante invalshoek, om zo maximale meerwaarde te creëeren. Onze experts zorgen voor een uitdagende hackathon die leidt tot spannende, nieuwe inzichten.

Veelgestelde Vragen

Een hackathon is een intensieve sessie waarin meerdere teams (van medewerkers én creatievelingen) met elkaar strijden voor het beste idee. Vaak duurt een hackathon 24 uur, al kan dit bijvoorbeeld ook een weekend zijn. In die tijd bedenken de deelnemers ideeën en oplossingen voor een specifiek thema of probleem en gaan zij tevens aan de slag met de uitvoering. De hackathon eindigt met presentaties van de teams, waarna er een vakjury een winnaar wordt uitgeroepen. Het winnende team krijgt een prijs, vaak een geldbedrag.

Het hackathon concept is origineel afkomstig uit de startupscene, waar groepen programmeurs samen in erg korte tijd veel resultaat poogden te behalen. Inmiddels staat een hackathon echter anders bekend: een onderwerp of organisatie wordt onder de loep genomen om slimme toepassingen en out-of-the-box ideeën te bedenken. Dit heeft niet te maken met het hacken van data, maar juist met het ‘hacken’ van de gangbare organisatiemodellen en -processen om groei te bewerkstelligen, effectiviteit te verhogen en nieuwe markten te veroveren.

Steeds vaker organiseren we hackathons voor allerlei overheden, non-profits en bedrijven wiens core business niet per sé technologie is. Het doel van een hackathon is innoveren, en het is onze opvatting dat geen enkele organisatie zonder innovatie kan. In principe kan een hackathon over elk onderwerp gaan – het is onze verantwoordelijkheid dat het thema zo wordt gekozen en gepresenteerd dat het goed werkbaar is voor de deelnemers.

De uitkomsten van een hackathon zijn net zo divers als de deelnemers. De presentaties van de deelnemende teams zorgen voor nieuwe ideeën, ambities en plannen. Meer dan dat: vaak zit er een idee tussen wat direct wordt opgepakt om verder uit te voeren. Er is een reden dat grote techbedrijven als Google en Amazon maandelijks hackathons organiseren: elke hackathon inspireert en schudt de boel in positieve zin op.

We zijn trots op wat onze klanten met hackathons hebben bereikt:

Stel een vraag

Over ons

HackathonFactory is de Nederlandse marktleider op het gebied van hackathons. Al sinds 2009 organiseren wij hackathons voor onze opdrachtgevers. Ook bieden wij coaching en opleiding aan voor personen en teams die bezig zijn met de organisatie van hackathons.

HackathonFactory is een onderneming van innovatie-expert Danny Mekić.

 

Neem contact op

Wil je meer weten over onze hackathon service, of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Laat het ons weten!

📧 [email protected]

☎️ +31 20 2050 550

🏢 Weesperstraat 61, 1018 VN Amsterdam

Close

50% compleet

Mogen we meehelpen?

Mogen we helpen bij de organisatie van jullie hackathon? Laat hieronder je contactgegevens achter, en een van onze hackathon-experts neemt vrijblijvend contact op! :)