Hackathon Voorbeelden

Bekijk enkele hackathon voorbeelden: cases die we hebben ontwikkeld voor onze klanten, om zo het maximale uit hun hackathons te halen. Dergelijke cases zijn geschikt voor zowel de Sprint, Classic als Festival Hackathons.

Gemeente Rotterdam

De komende jaren wordt een groot deel van de buitenruimte in de wijk Reyeroord vervangen. Gemeente Rotterdam wil van de gelegenheid gebruik maken en niet alleen ‘ondergronds’ maar ook ‘bovengronds’ zoveel mogelijk ambities verwezenlijken. Hoe kan de Gemeente anticiperen op ontwikkelingen zoals digitalisering, duurzaamheid, circulariteit en vergroening voor de maatschappij?

Dit vraagstuk hebben we opgedeeld in drie meer specifieke cases:
  • Hoe kunnen we ervoor zorgen dat Reyeroord de prettigst leefbare buurt van Rotterdam wordt?
  • Hoe kan de Gemeente Rotterdam haar publieke assets optimaal managen?
  • Hoe kunnen we ervoor zorgen dat Reyeroord een voorbeeldfunctie kan claimen op het gebied van duurzaamheid?

Hogeschool Utrecht

Samenwerken en vernieuwen zijn essentieel in de wereld van vandaag. Hoe kan de Hogeschool Utrecht ervoor zorgen dat studenten een persoonlijk leerprogramma krijgen? En hoe zorgen we ervoor dat er meer co-creatie is tussen studenten, docenten, experts en de beroepspraktijk? Ons onderwijs wordt in de toekomst steeds flexibeler en studenten zullen steeds meer ruimte krijgen om een eigen profilering te kiezen, wat aansluit bij zijn/haar eigen persoonlijke situatie. 

Met gepersonaliseerd leren kan de student eindelijk het heft in eigen handen nemen: de student bepaalt zelf de weg, het tempo en de volgorde. 

Hoe ziet het onderwijs van de toekomst eruit en hoe kunnen studenten en docenten zowel fysiek als in een digitale omgeving gemakkelijker en effectiever samenwerken?

Het winnend concept: ‘Trackyourstudy’. Zij maken het mogelijk samen met collega studenten en coaches je studie persoonlijk te analyseren, te plannen en keuzes in te maken. Gevisualiseerd als een London Subway Map wordt het voor studenten inzichtelijk gemaakt wanneer zij nog van ‘track’ kunnen wisselen.

Hackathons voor elke organisatie

HackathonFactory is gespecialiseerd in het ontwikkelen en organiseren van hackathons voor élke organisatie. Samen met jou kiezen we een relevante invalshoek, om zo maximale meerwaarde te creëeren. Onze experts zorgen voor een uitdagende hackathon die leidt tot spannende, nieuwe inzichten.

Amnesty International: Hoe kunnen we mensen via Youtube bewust maken van schendingen van mensenrechten?

Jaarlijks worden er duizenden video’s geüpload vanuit gebieden zoals Syrië door burgers op websites zoals Youtube. Deze video’s dienen altijd als een goed bewijs en laten mensen een goed beeld zien van de vreselijke situaties op verschillende plekken. Hoe kunnen we deze beelden laten zien en verzamelen om ze het hele internet over te laten gaan? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat er geen foute conclusies getrokken worden door gebruik van het de juiste Metadata (zoals datum, locatie, etc.) van de Youtube API? Kunnen we een plek creëren waar al deze waardevolle video’s makkelijk te bekijken zijn? Met wat voor manier(en) kunnen we bewustzijn generen met deze video’s? Bouw een online tool die het juiste publiek genereert voor video’s van schending van de mensenrechten.

ING: Hoe ziet de toekomst van bankieren er uit?

Met baanbrekende nieuwe technologieën als apps, Wearables en iBeacons en een hoge standaard voor de belevenis van gebruikers, zijn er enorm veel nieuwe kansen voor de financiële industrie. We hebben daarom ook nieuwe ideeën en concepten nodig om een beeld te creëren van hoe de toekomst van mobiel bankieren er uit zal zien. Gaan we met onze horloges betalen of kunnen we de manier om in te loggen op onze accounts veranderen? Hoe gaan we zorgen dat mensen gevoelige informatie binnenkrijgen en hoe kunnen we (op een veilige manier) pushnotificaties krijgen van financiële updates? Bouw het beste voorbeeld voor het toekomstige mobiele bankieren!

 

"Onze eigen specialisten hebben niet altijd de nieuwste technieken van data-analyse in huis. Zo'n hackathon opent onze ogen."

Pieter Meints
Teamleider Logistics Support

We zijn trots op wat onze klanten met hackathons hebben bereikt:

Stel een vraag

Over ons

HackathonFactory is de Nederlandse marktleider op het gebied van hackathons. Al sinds 2009 organiseren wij hackathons voor onze opdrachtgevers. Ook bieden wij coaching en opleiding aan voor personen en teams die bezig zijn met de organisatie van hackathons.

HackathonFactory is een onderneming van innovatie-expert Danny Mekić.

 

Neem contact op

Wil je meer weten over onze hackathon service, of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Laat het ons weten!

📧 [email protected]

☎️ +31 20 2050 550

🏢 Weesperstraat 61, 1018 VN Amsterdam

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.