Vijf redenen om mee te doen aan een hackathon

De kans is groot dat de term hackathon je bekend in de oren zal klinken, anders was je niet bij dit artikel terechtgekomen. Meedoen aan een hackathon kan een van de leukste dingen zijn die je dit jaar zal doen. Door de vele voordelen die het met zich meebrengt zou je dit als ontwerper of programmeur zeker eens moeten overwegen. In dit artikel laten wij jou de grootste voordelen zien die het meedoen aan een hackathon met zich mee brengt. Zo weet je precies waarom ook jij je vandaag nog zou moeten aanmelden!

Ontmoet nieuwe mensen

Het is een geweldige kans om anderen te leren kennen die dezelfde interesses hebben als jijzelf en die zich bezighouden met de nieuwste technologieën. In principe is het een plek waar je de kans krijgt om samen te werken aan projecten met gelijkgestemde mensen. We zullen niet ingaan op de voordelen van het maken van nieuwe relaties, dit spreekt namelijk voor zich. Een must voor iedereen die zich wilt ontwikkelen.

Samenwerking in teamverband

Je wordt in een situatie geplaatst waarin je intensief werkt met de nieuwe mensen die je ontmoet. Het kan er hier vrij intensief aan toegaan. Iedereen werkt naar hetzelfde doel toe. Je creëert vaak sterke banden, leert van andermans sterke punten en leert werken met een team dat je nog niet kent. Hier haal je een hele hoop nieuwe lessen uit.

Een toffe aanvulling voor je CV

Dit is een geweldige aanvulling op uw CV. Je krijgt een echte technische ervaring en je kunt prijzen winnen. Mensen die mee hebben gedaan weten dat je tijdens een Hackathon je kennis vergroot en teamwerkervaring opdoet. Het laat veel zien over je persoonlijkheid. Het is dan ook echt een bewijs dat je een persoon bent die initiatief durft te nemen en die geniet van uitdagingen.

Innovatie staat centraal

Probleemoplossende omgevingen stimuleren de ontwikkeling van nieuwe ideeën. Je werkt met mensen uit verschillende vakgebieden. Hier komen alle verschillende ideeën en interesses aan de orde. Iedereen werkt samen om hetzelfde probleem op te lossen, ieder met zijn eigen inbreng. Door de hackathon zal je keer op keer innoverende ideeën opdoen. Door de hackathon zal je zekers te weten geprikkeld worden om anders naar bepaalde zaken aan te kijken en om altijd innovatie in het achterhoofd te houden.

Werven & vinden van talent

Tijdens het project kun je zien welke kandidaten er goed presteren. Dit stelt je in staat om nieuw talent voor je team te ontdekken. Zie je iemand die echt in je team past? Hier kom je alleen achter tijdens een hackathon, je ziet hier dingen die je niet altijd te zien krijgt tijdens een sollicitatiegesprek. Hier kun je echt zien hoe mensen in actie komen, hoe ze een situatie beheren, hoe snel ze zijn, hoe productief ze zijn, enz. Dit is de meest efficiënte manier om talent te vinden. Ben je niet op zoek naar talent maar zèlf een talent? Dan is een hackathon een ideale manier om je kennis en kunde te laten zien aan een mogelijke werkgever of je toekomstige klant!

Close

50% compleet

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van Hackathons in Nederland? Laat dan je gegevens achter!