9 onderwerpen om te bespreken met een hackathon-locatie

Op zoek naar een geschikte locatie om een hackathon te organiseren? HackathonFactory helpt je graag op weg! 

Mocht je liever zelf een locatie uitzoeken, let dan minimaal op de volgende zaken:

 1. WiFi
  Niets zo vervelend als wanneer de internetverbinding wegvalt tijdens een hackathon. Overleg met de locatie of er voldoende capaciteit beschikbaar is. Het gaat hierbij zowel om de snelheid van de internetverbinding, als het maximum aantal toegestane apparaten. Wij adviseren onze klanten ook altijd om te zorgen voor een "Plan B".
 2. Stroom
  Veel deelnemers aan hackathons nemen een laptop mee. En een mobiele telefoon. En een tablet. Enfin: er moeten genoeg stroomaansluitingen zijn.

 3. Verzekeringen
  Het is altijd goed om de beoogde locatie te vragen welke verzekeringen afgesloten zijn.

 4. Overnachting
  Bij een hackathon die langer duurt dan een dag: wat zijn de overnachtingsmogelijkheden? Is er genoeg ruimte om slaapplekken in te richten, die bovendien donker en stil zijn?

 5. Beveiliging
  Vaak is het gelukkig niet nodig, maar het is wel fijn om te weten wat het toegangsbeleid is van de locatie, welke beveiligingsmaatregelen getroffen zijn en of bijvoorbeeld 's nachts toezicht aanwezig blijft.

 6. Tafels en stoelen
  Tijdens hackathons wordt gewerkt. Hard gewerkt, en lang gewerkt. Zijn er voldoende tafels en stoelen aanwezig voor iedereen en bieden deze ook genoeg flexibele mogelijkheden?

 7. Eten
  Is het toegestaan om zelf eten en drinken te regelen, of ben je als organisator verplicht om catering af te nemen van de locatie?

 8. Toegankelijkheid
  Is de locatie goed toegankelijk met het openbaar vervoer? Hoe zit het met parkeren? En is de locatie rolstoeltoegankelijk?

 9. Techniek
  Welke techniek is op locatie aanwezig? Audio, video? Backupmogelijkheden?
Close

50% compleet

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van Hackathons in Nederland? Laat dan je gegevens achter!